5 Mayıs 2020 Salı

Bağlaç Nedir Bağlaç Türleri Nelerdir ?

Bağlaç Nedir Bağlaç Türleri Nelerdir ?

Bağlaç kelimesi dilimizde isim sözcüğü olarak kullanılmaktadır. Dil Bilgisi Biliminde geçerli olan bir kavramdır. Bağlaç kelimesinin ne olduğu tanımı, ne işe yaradığı, örnekleri ve resimli örnekleri hatta dil çevirileri ile zengin bir içeriği aşağıda bulabilirsiniz. 

Bağlaç Nedir Bağlaç Türleri

Bağlaç Nedir

Dilimizde kullanılan eş görevli kelimeleri ve cümleleri birbirine bağlayan kelimelere bağlaç denir. Bu kelimeler şöyledir: ve, fakat, ama.... Bağlaç kelimeler kullanmayı konuşurken sık sık yaparız. Bağlaç kelimeler kullandığımızı bilir yalnız pek azımız bağlacın ne olduğu ve nasıl kullanıldığına dair bir fikri var. Bağlaç kelimesini bir cümle içinde kullanalım böylelikle sözcük daha anlaşılır bir hal alacaktır.


Örneğin; Çocuklar şimdi bir cümle kurun ve bu cümle tıpkı şuan kurduğum gibi bir bağlaç içersin. Öğretmen bu cümlede ve, fakat ama  gibi kelimeler kullanarak iki cümlenin ya da iki anlamın birleştirilmesini istiyor ve bu isteğini gerçekleştirirken bağlaç yapıyor ve kullanıyor.


Bağlaç Ne İşe Yarar

Yukarıda yazdığımız üzere birçok aynı anlama gelen sözcükleri veya iki cümleyi birbirine bağlamak için kullanılan öğelerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder