1 Haziran 2020 Pazartesi

Neden Diş Fırçalamalıyız - Diş Fırçalamanın Faydaları

Neden Diş Fırçalamalıyız

Dişlerimiz çıktıktan hemen sonra bakımıyla ilgilenmeliyiz. Küçük yaşlarda dişler ya çok hassas fırçalarla yada koruyucu içeceklerle gargara yapılarak sağlanmalıdır. Bazı diş hastalıkları kalıtsal yolla geçebilmektedir. Ne kadar fırçalarsanız fırçalayın diş içten çürür. Bu çok nadir bir olaydır.



Dişlerimizin bembeyaz ve sürekli sağlıklı kalmasını istiyorsak dişlerimizi günde 3 en az 2 defa fırçalamalıyız. Fırça seçimi ve hangi macunun işimize yaradığını doktorumuza danışmalıyız. Diş minesi çok güçlü güçlü olduğu kadarda geçen zamanda düşmanlarına (şeker, tuz, bakteri, artık)  yenik düşebilmektedir.



Diş minesi besleyecek macuna ihtiyaç duyarız eskiler bunu misvak dalıyla yaparmış günümüzde hala kullanılmaktadır. Dini açıdan sakıncası yoktur. Peygamber (s.a.v) taklit edilir. Onun yaşamı örnek alınır. Sünnet denir.



Diş fırçalamanın aşırı iyi 5 faydası:
1. Diş fırçalamanın aşırı iyi 5 faydası:
Depresyon kokan sabah nefesinizden kurtulmak iki saniyeliğine depresyonunuzdan da kurtulabileceğinizi hissettirir. Sonra geçer.

2. Diş fırçasının üzerine diş macununu sıkıp, fırçayı suya tuttuğunuzda, macun düşmezse, dört saniyeliğine hayatta bir şeyleri başarabileceğinizi hissedersiniz. Sonra geçer ama geçmeyedebilir.

3. Dişlerinizi fırçalarken hayatınızdaki tüm problemlerin dişlerinizdeki çürük olduğunu düşünerek fırçalayın. Fırçalama süreniz 1 dakikadan 15 dakikaya çıkar. Dişleriniz daha iyi temizlenir. Diş etlerinizden akan hafif kan, intihardan caydırır.
4. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra beş dakikalığına tamamen temizlendiğinizi, yeni bir günün ilk yirmi dakikasına tahammül edebileceğinizi hissedersiniz. Vücudunuzdan gelen kokuyla birlikte geçer.

5. Mümkünse dişlerinizi duşa girdiğinizde fırçalayın. Duştan önce ya da sonra fırçalamak çok saçma. Zaten suya gireceksin. Zaten sudaydın daha demin. Duştayken dişinizi de fırçaladığınızda herhangi bir işi de aynı pratiklikle halledebileceğinizi hissedersiniz. Yaklaşık bir altı dakika kadar.


     Diş eti zarar görmesin diye ekstra macun kullanmamızı gerektirebilecek durumlar vardır. Çünkü fırçalayınca diş eti kanar.

Diş Fırçalamak İngilizcesi
brushing teeth

Diş Fırçalamak Almancası
Zähne putzen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder