21 Ekim 2018 Pazar

AY Nedir? Ne İşe Yarar? Özet Bilgi

Ay (Uydu) 


Ay Nedir ?

Ay Dünyanın Uydusu olan bir gök cismidir. Dünyamızın yerküresinden kopan parçaların tozların birleşmesiyle meydana geldiği düşünülüyor.


Ay'ın Görevleri ?

Dünyadaki yaşamın bir sebebide Ay yani uydusu olarak gösteriliyor. Bunun nedeni uydumuz olan Ay'ın Dünya üzerinde gelgitler yapmasıdır. Böylelikle oluşan Gel gitlerde hücreler ve bununla beraber organizmalar yaşam formları çıkmaya başladı.

Ay'ın bir diğer görevi kendine çekmesi gibi aynı anda itici bir güç olması. Bununla beraber yörüngemizde sağlayan etkenlerden biride Ay'dır. Ay Dünya yani gezegenimizin hareketlerini takp eder.


Ay Dünya'ya Çarpar mı ?

Korkulan senaryolardan biride şüphesiz bu. Ay'ın uydusu gezegeni olan Dünya'ya çarpar mı çarparsa ne olur sorusu ? Öncelikle Dünya yörüngesinden çıkar ve muhtemelen bütün yaşam sonlanır. Dünya üzerinde yaşayan bütün canlılar yokolur. 


Ay'da Yaşam Var mı ?

Malesef Ay uydusunda yaşam formuna dair hiçbir iz bulunamadı. Su bulunmaya çalışılsa da sonuçlar fayda etmedi. 

Ay'da Yerçekimi ?

Herkes Ayda yer çekimi yok diye bilir. Aslında vardır. Sadece Dünyamıza oranla az olduğu için Astronotlar ağırlıklı kıyafetlerle inmek zorundalar. Dünyamıza oranla Ay'da yerçekimi 6'da 1'dir.

Ay'a Gerçekten Gidildi mi ?

Bu sorunun cevabı gerçekten herkesçe merak ediliyor. Bunun nedeni Apollo ekibinin oraya hiç gitmediği ve düzmece olduğudur. Ama bu ispatlanana kadar BSG blogu olarak hatta bütün Dünya olarak Amerikalıların AY'a gittiğini kabul etmek zorundayız.

Ay Resim ve Fotoğrafları






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder