4 Mayıs 2020 Pazartesi

Bale Nedir Yararları ve Zararları Nelerdir

Bale Nedir Yarar ve Zararları

Bale kelimesi dilimize Fransızca dilinden geçen yabancı kökenli bir kelimedir. Bale kelimesi dilimizde bir dans türüne adı veren isim sözcüğüdür. bale kelimesinin anlamı, ne olduğu, resimleri, örnekleri ve dil çevirileri aşağıda mevcuttur. GamTeli blogu siz değerli okurlarımıza iyi çalışmalar diler.


Bale Nedir

Buluşundan bu yana belirli figürlere belirli müzikle beraber ritmli hareketlere sahip vücudunu esnek kullanarak yapılan bir dans türüdür.Bu dans türü oldukça entellektüel görünen ve her kesim tarafından kabul edilen kültür göstergesi bir dans türüdür. Batıdan bize kalan bu büyük miras bize kendi danslarımızı unuttururken biz ve milletimize çağ atlatmıştır veya atlattığı kanısına varılmıştır.


Bale Yararları

Bale vücudu esnetmenin parmak uçlarında yürüyebilmenin ve kültür seviyesini artırmanın yanında sosyal bir faaliyettir. Bale ayrıca günümüzde her kesime hitap edebilen bir dans türü olduğundan sizi diğerlerine göre daha şanslı kılacaktır ve seyirci kitlenizi büyütecektir.


Bale Zararları

Bale yeni büyüyen (ülkemizde) bir dans olduğu için pek kimseler bilmez ve kültürümüzde olmadığı için sevmez. Riskli ve estetik hareketleri olduğundan sakatlanmaya meyil olan bir dans türüdür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder