29 Mayıs 2020 Cuma

Jilet ile Sakal Tıraşı Olmanın Zararları

Jilet ile Sakal Tıraşı Olmanın Zararları
Sinek kaydı tıraşı olmanın bir çok zararı var. Size madde madde yazmak istedim. Şahsen ben jilet, ustura gibi aletlerle tıraş olmaktan nefret ederim. Her zaman hafif kirli sakallı olmayı daha çok sevmişimdir. Mecburi durumlarda sinek kaydı tıraşı olmak zorunda kaldığım zamanlar kendimden tiksiniyorum. Soyulmuş hıyara benzetiyorum kendimi. 




Zaman Kaybı: Düzenli bir işte çalıştığın zaman minumum 5 gün işe gidilir. 252 iş günü günde 5 dk tıraş olsan 1260 dakika yapar. Giden günlerim olduuuu. 




Cilt Tahriş Olur: Sürekli tıraş olmak cildi tahriş edebiliyor. Tahriş olan cilt bir çok sağlık sorununa sebep olabilir.




Çirkin Görüntü: Kirli sakallı erkekler her zaman bir adam öndedir. Bazı erkekler sakalsız maymuna benziyor :)




Özgürlüğe Aykırı: Kamu kurumları ve bazı firmalar zorunlu sakal tıraşı olmak gerekiyor. Bunun insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyorum. Yazık değil mi biz erkeklere.
Şekil A da görüldüğü gibi  Tom Cruise bile sakallı daha yakışıklı oluyor



İş Yerine Sakallı Gitme Stresi: Cins patron, müdür amir ve her türlü üst düzey yöneticilerin günlük traş inadı yüzünden. Bir çok kişi hafif sakallı bile işe gitmekten korkuyor. Misal bir gün Ahmet bey evde değil ve tıraş olacağı bir yer de yok bu adam ne yapsın şimdi.İşe gitse bir dert gitmese bin dert. Yada işe geç kalmıştır panik ile dışarı çıkınca tıraş olmayı unutmuştur. Üstlerine yakalanma stresi yüzünden mecburen iş yerindeki wcye gidip tıraş olmak zorunda.





Bebeksi Yüz: Bazı erkekler sakalını kesince kız gibi oluyor resmen- birazcık makyaj birde ruj sürse her türlü harcarlar o erkeği :)



Kıl Dönmesi:  Sürekli olarak sinek kaydı tıraşı yapmak kıl dönmesine sebep olabiliyor. Jilet yada ustura ile tıraş olurken sakalı tersten kesmemeye dikkat etmek gerekiyor. 





Kesik Tehlikesi:  Size bir senaryo yazayım; yavşak patron iki şeyden nefret ediyor 1. İşe geç kalınmasından 2. işe sakallı gelinmesinden. Yorgunluktan uykunu alamayıp geç uyandın banyoya koştun gözün uykulu tıraş olmaya çalıştın hooop derin bir kesik. Hadi şimdi o faça ile işe git. Adaleti sikeyim dünya




Düzgün Kesilmemiş Sakal: Her tıraş olmaktan bıkan bir erkek hızlı hızlı tıraş olayım derken kesmen lekeli bırakır. Sanki yüzde adacıklar kalmış gibi. Bütün gün görüntü kirliliği ile dolaşırsın. Sonra bir arkadaşın gelip şurayı düzgün kesmemişsin der. Belki de iş yerinde beğendiğin bir kız var ama artık yok kim bakar lan bu tipe :)








SAKALLI ve SAKALSIZ Karşılaştırma Ünlülerin Fotoğrafları
Daniel Radcliffe



Chris Hemsworth



Manuş Baba


Ryan Gosling



Justin Timberlake



Ryan Reynolds




Robert Downey Jr


Kit Harington



Scott Disick




David Beckham



Sean Bean



Viggo Mortensen



Ünlülerin bile sakalsız hali cacığa benziyorken biz sıradan erkeklerin sakalsız hali hayal kırıklığı resmen


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder