21 Mayıs 2020 Perşembe

İnsanlar Neden Boşanmaz - Evli Kalma Nedenleri Nedir ?

İnsanlar Neden Boşanmaz - Evli Kalma Nedenleri Nedir ?

Bugüne kadar herkes insanlar neden evlenir, evlenme sebepleri nedir diye yazıyordu ben iste tam tersi evli çiftlerin anlaşamadıkları halde neden evli kalmaya devam etkilerini yazacam.
Evli kalmaya inat etmenin bir çok nedeni var. Burada yazdıklarım çevremde gördüklerim, bizzat şahit olduklarım. Aşk evliliği, mantık evliliği, görücü usulu hatta zorla evlendirme hiç bir farkı yok.


1. Sebep: En yaygın olanı herkese rezil oluruz mantığıdır. Elalem ne der, konu komşuya, akrabaya rezil olur. Bizim sülalede kimse boşanmadı biz boşanırsak herkes arkamızdan konuşur, kimse yüzümüze bakmaz, biz nasıl onların yüzüne bakarız.



2. Sebep: Arada çocuklar var. çocuk evliliğin kilididir mantığı ile çocuk yapan bir sürü aile var. Evet gerçekten de öyle. Sırf çocuk ortada kalmasın, annesiz yada babasız büyüyüp kötü bir hayat geçirmesin diye sevmediğiniz biri ile ömür boyu evli kalmaya devam etmeye çalışmak mantıklı mı. Peki ya çocuk büyünce anlamayacak mı birbirinizi sevmediğinizi.



3. Sebep: Karı koca arasında kavga çıkmasına rağmen akrabaların sizi teselli etmesi ve karı koca arasında olur böyle şeyler deyip barıştırması. Ah bu akrabalar her boka karışıyor. Fazla çevri olmayanlar daha kolay boşanır.



4. Sebep: Erkeğin yada kadının iki taraftan birinin eşini çok sevmesi. Biri boşanmak istese bile diğeri ısrarla evli kalmak istemesi ve her seferinde ikna etmesi. Hatta durum mahkemeye taşınsa bile hakimi ikna etmesi. Ben boşanmak istemiyorum kocamı seviyorum hakim bey :)




5. Sebep: Şiddet ve tehdit erkeklerin kadınlara uyguladığı zalimce bir elde tutma biçimidir. Karısı onu boşamasın diye her türlü ölümle tehdit, şantaj uygulama yada şiddet uygulayarak korkutma politikaları ile karısını kendine mahkum eder. Sa olmayın, ölümü beklemeyin. Böyle durumlarda devletten de bir şey beklemeyin. Kimseye bir şey söylemeden başka şehirlere hatta imkanınız varsa başka bir ülkeye gidin





6. Sebep: Kadınların ortada kalırım korkusu. Kocamdan boşanırsam kimse beni almaz bu yaştan sonra mantığı yüzünden sevmediği bir herif ile evli kalmaya devam ederler.



7. Sebep: Daha iyisini bulamam. Hepsi aynı başkası ile evlensem yine aynı şeyler olacak. Bununla idare edeyim bari. (Kadın ve Erkek için de aynı durum geçerli)





8. Sebep: Öz güven eksikliği. Kadın yada erkek için geçerli bu durum. karşı cins ile iletişim kuramadığı için. Kendine yeni bir eş bulamam korkusu olduğu için eşinden boşanmaz.




9. Sebep: Mantık evliliği. Genelde kadınlar zengin bir koca bulur ve sevmediği halde onunla evli kalır çünkü parası vardır. Zaten gününü gün ediyordur. Kendine bir sevgili de yapar koca yokken başkası ile işini görür kocasının paralarını da çatır çatır sevgilisi ile yer. Zaten zengin olan koca durumu bilse bile ses çıkarmaz çünkü o yeterince manken, Rus, Ukraynalı ve her ülkeden ortaya karışık yapıyordur. Zengin olunca herkes mutlu oluyor bir şekilde.




10. Sebep: Töre, örf, adet yüzünden mecburen evli kalmaya davam etmek. Kırsal kesimler için geçerli bir durum. Medeniyetten nasibini almamış insanların baskıları, saçma sapan fikirleri yüzünden bir çok kişi hiç sevmediği biri ile evli olarak aynı çatıda yaşamak zorunda kalıyor. Ayrılık lafının geçmesi bile mümkün olmadığı bir evlilik. Boşanmak İmkansız Ne boktan bir evlilik.




11. Sebep: Hiç çalışmamış kadın. hayatı boyunca bir eve tıkılıp kalmış. Gençlik dönemlerinde anne ve babasına muhtaç yaşayarak büyümüş. Evlenince de kocasının bağlı olarak devam etmiş. Boşanırsam bir iş bulup çalışarak hayatımı sürdüremem. Mesleğim yok işsiz kalırım korkusu. İş bulsam bile çocuğa kim bakacak. Güçsüz kadınlar ancak böyle düşünür. Halbuki en basitinden temizlikçi olarak bile bir iş bulur ve hayatına devam edebilirsiniz.




12. Sebep: Nafaka, Boşanmak isteyen her kadının hayalidir. Boşanırsam nafaka alabilir miyim. Alamazsam  nasıl geçinirim. Nafakasız çocuklarımla beraber geçinemem. Güzel bir tazminat ve nafaka alabilseydim kesin boşanırdım bu heriften. Ama maalesef ülkemizin büyük bölümü en fazla asgari ücret alıyor. Size nafaka veremezler. Şahsen ben nafakaya karşıyım, kadınların kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi lazım bir erkeğe muhtaç kalmadan kendi ayaklarının üzerinde dimdik yaşamına devam etmesi gerekiyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder