23 Nisan 2020 Perşembe

Aşk Olsun Ne Demek Nedir Anlamı ?

Aşk Olsun Ne Demek Nedir Anlamı ?

AŞK OLSUN

Halk arasında çok kullanılan iki sözcüğün söylenmesiyle yeni bir anlam kazanan ünlem niteliği taşıyan söylemdir. Genellikle aferin demenin daha iyi bir yoludur ve başarılı bir işte söylenir.


GERÇEK AŞK

Gerçek aşk hepimizin aradığı bazılarımızın ömür boyu bulamadığı mutluluk kaynağı. Bir ömür severek aşık olarak mutlu geçirerek ölmek varken bazen bir inat uğruna yakarız herşeyi. Sözlük anlamında değil ama gerçekten hep aşk olsun hayatımızda. Aşk olsun sözlük anlamı aşağıdadır. 

Aşk Olsun Nedir Ne Demek

Yukarıda kısaca özet geçtiğimiz gibi aferin sözünden daha kuvvetli olarak bir davranışın ya da eylemin ya da bir tutumun çok beğenildiğinin sözle ifade edilmesine aşk olsun denir. Aşk olsun ayrı yazılır. Örnek verecek olursak: Aşk olsun o kadar da uğraşmışsın çok iyi hazırlık teşekkür ederim. Bu cümle ile aferin sözünden daha kuvvetli bir şey söylenmiş olur.




Onun dışında tesüf ederim anlamlarında da kullanılıyor. Yine örnek verecek olursak sözcüğe tam olarak hakim olmanızı ve kavramanızı sağlayacağız. Örneğin; Aşk olsun be o kadar kötü biri miyim ? Burada kullanılan aşk olsun tesüf etmek ayıplamak anlamında kullanılıyor.

Aşk Olsun Lafını Nereden Duyarız ?

Aşk olsun kelimesi genellikle beklenti içersine girdiğimiz zaman karşıdan gelen sözlerdir. aaa aşk olsun bunu yapmayacağımı mı düşündün gibi bir örnek cümle olabilir.

Aşk Olsun İngilizcesi

Aşk olsun! çevirileri
ünlem
That takes the cake!
Fevkalade!, Mükemmel!, Daha ne olsun ki!, Aşk olsun!,
 Canıma tak etti!

Aşk Olsun Almancası

dass nimmt den Kuchen


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder