25 Nisan 2020 Cumartesi

Dünya Engelliler Günü Ne Zaman ?

Dünya Engelliler Günü Ne Zaman ? 
Dünya engelliler günü her yılın 3 Aralık tarihinde kutlanır. Engelli kardeşlerimizin hiç değilse yılda bir hatırlandığı ve değer gördüğü nadide günlerden bir tanesidir. 3 Aralık engelliler günü bütün Dünyada kabul gören bir tarihtir. Milli bir değerimiz değildir. 


Herkesin ağzında dolaşan klişe gibi hepimiz gerçekten bir engelli adayıyız. Şu an konumumuzun ne olduğu ya da ne kadar değerli olduğumuzun hiçbir anlamı yok. Herhangi bir talihsiz kaza bizi o bazen görmediğimiz görmezden geldiğimiz engelli kardeşlerimiz gibi yapacaktır. Engelliler günü içerisinde yapılabilecek en büyük iyilikler sadece 1 gün ile sınırlanmamalı. Sadece kamunun tek başınada üstleneceği bir iş olmamalı. Biz bütün bir toplum olarak bilinçlenmeli ve engellilerimizinde aramıza katılarak hem iş gücüne katılmaları hem bu hayat doyasıya yaşamalarını sağlamalıyız.


DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ sözleri 3 Aralık Uluslararası ENGELLİLER GÜNÜ niçin ilan edilmiştir Dünya ENGELLİLER Günü ile ilgili yazı Engelliler Haftası ne zaman 2019 ENGELLİLER GÜNÜ resimli mesajları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü şiirleri Dünya Engelliler Günü mesajları Engelliler Haftası 2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder