22 Nisan 2020 Çarşamba

Duane Retraksiyon Sendromu Nedir ve Tedavisi

Duane Retraksiyon Sendromu Nedir ve Tedavisi

Duane Retraksiyon Sendromu pek sık görülen bir rahatsızlık değildir. Öncelikle bir göz hastalığı olduğunu kabaca belirtmekte yarar var. Duane Retraksiyon Sendromu en anlaşılabilir basit bir şekilde gözlerin istemle hareket ettirilememesi ve bununla beraber istemsiz göz kaymaları. 
 100.000'de 1 görülen bir göz rahatsızlığıdır. Kişide çift görme görüntüleri ayrıştıramama ve malesef sendromlu gözde gittikçe görme azlığı. 


Duane Retraksiyon Sendromu Zararları

Duane Retraksiyon Sendromlu hastaların genellikle sol gözü bu rahatsızlığa maruz kalmaktadır. Bu rahatsızlığın en büyük zararı yaş ilerledikçe boyunlarını düz tutmayarak rahatsız olmayan gözle bakmaya çalışmalarıdır. Yıllardır Duane Retraksiyon sendromu bir boyun hastalığı zannedilip kişiler sağlıklı yerlerindende olmuştur. Kişi sağlam gözüyle baktıkça sağlam gözü yormakta ve Miyop baş göstermektedir. Bunun yanısıra sendromlu gözü kullanmadığı içinse gözde tembellik ve gizli miyop ortaya çıkar.


Duane Retraksiyon Tedavisi ?

Duane Retraksiyon rahatsızlığının pek bilinen bir tedavisi yoktur. Hasta olan kişiler yıllarca çeşitli deneyler ve ortalamalara göre tedavi yöntemleri çıkarılmıştır. Bununla beraber hastalığı kolaylaştırma ve dışarıdan kayma görüntüsünü düzeltme yolu mevcuttur. Bunlardan bir tanesi ki bunu asla önermiyoruz BSG blogu olarak o göze giden kasların sabitlenmesi ve gözün sürekli düz bakması bu yol ileride tedavisi çıkacaksa bile artık geri dönülemez bir yoldur. İkinci yolu BSG ailesi olarak önerebiliriz. Bu yolda Botoks tedavisi uygulanarak göz düzeltilir ve kaymalar önlenir.


Doğuştan Duane Retraksiyon Sendromu

Duane Retraksiyon Sendromu genellikle doğuştan olan bir rahatsızlıktır ve bu yüzden tedavisi kolay olmamaktadır. Hastanın çocuk yaşlarda akranlarından hor görülmesi dışlanması alay edilmesi fiziksel rahatsızlığının önüne geçerek psikolojik rahatsızlıklarada mahal verir. Bunun bize ders olması gerekir ve sürekli Pedagog eşliğinde olması gerekir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder