26 Nisan 2020 Pazar

AZARLAMAK Ne Demek, Ne Alama Geliyor?

AZARLAMAK Ne Demek, Ne Alama Geliyor?

Azar çekmek anlamına gelen bu sözcük dilimizde fiil sözcüğü olarak kullanılmaktadır. Azarlamak kelimesi kullanılan her yerde bir fiil, hareket ve eylem olduğunu yapıldığını bize bildirir. Azarlamak kelimesinin sözlük anlamı, tanımı, resimleri, dil çevirileri ve örnekleri aşağıda mevcuttur.


Azarlamak Nedir

Herhangi bir nedenden dolayı bir veya birden fazla kişiye fırça kaymak kızmak azar çekmek durumuna azarlamak denir. Azarlamak eylemi pek sevilmeyen ve başvurulmak istenmeyen istemsiz bir harekettir. Azarlamak cümlesini günlük hayatta hep duyarız ve kulak aşinasıyızdır. Bu duyduklarımızdan bir konuşma diyalogu ile örnek verelim. Öğretmen beni azarlamak zorunda değildi ödevi unutmak normal bir durum değil mi ? Bu cümlede bir öğrencinin öğretmeni tarafından azarlandığını öğrencinin kendisinin bunu haketmediğini düşündüğünü görüyoruz.


Azarlamak İşini Kim Yapar

Azarlamak eylemini kendisine yanlış yapıldığını düşünen ya da işi yarım yapılan yanlış yapılan kişi gerçekleştirir. Azarlamak eylemini yapan kişiye ise azarlayan denir. Azarlama pek sevilen bir durum değildir. Negatif bir harekettir. Kişileri rencide edebilir.

Azarlamak ne demek Azarlamanın anlamı nedir Azarlama cümleleri Azarlama nedir bulmaca Azarlama eş anlamlısı Bir kişinin karşısındakini azarlaması CodyCross Bağırmak ne demek Paylamak ne demek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder