24 Nisan 2020 Cuma

BARO Kelime Anlamı ve Kökeni
Baro kelimesi dilimize Fransızca dilinden geçmiş yabancı kökenli bir isim sözcüğüdür. Hukuk alanında kullanılan bir kelime olan baro sözcüğü, siz değerli okurlarımız için aşağıda tanımı, sözlük anlamı, dil çevirileri, resimleri ve örnekleri ile zengin bir içerikle mevcut olarak verilmiştir.


Baro Nedir ?
Herhangi bir şehrimizin veya bölgemizde bulunan avukatların bağlı oldukları tıpkı Esnaf ve Sanatkarlar Odası gibi bir oda sayılabilecek türde olan mesleki bir kuruluşa baro denir. Barolar bulundukları bölgede kendilerine bağlı olan avukatların haklarını ve rekabet ortamlarını düzenlemekle sorumludurlar. Barolar avukatlarının haklarını devlete veya halka karşı korumak durumundayken halkın ve devletin çıkarlarını da avukatlara karşı korumak durumundadır.

Baro kelimesini gerek haberlerden gerekse çevremizden oldukça sık duyarız. Kulak aşinası olduğumuz bu sözcüğün içerisinde geçen örnek bir cümle verelim. Örneğin; Türkiye Barolar Birliği bugün toplantı yapacak. Bu örnek cümleyi sürekli haberlerde görürüz. 


Barolar Birliği Nedir
Yukarıdaki cümlede avukatların bağlı oldukları baroların birlik olduğu en genel yere barolar birliği denir. Bunun başında bulunan seçilen ve başkanlık eden kimseye ise Barolar Birliği Başkanı denir.



Baro İngilizcesi
bar bar, demir çubuk, avukatlık, parmaklık, avukatlar, baro
bench: bank, sıra, kürsü, hakim kürsüsü, yargıçlık, baro

Baro Almancası
Bar

Argoda baro ne demek Baro AÇILIMI Baro fransızcada ne demek Baro avukatı Ne demek Barolar-Birliği Baronun kelime anlamı Kim Milyoner Olmak İster Çingenece Baro ne demek Baroların görev ve yetkileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder