29 Nisan 2020 Çarşamba

Ev Eşyaları Nelerdir ? Eşyaların Görevleri ?

Ev Eşyaları Nelerdir ? Eşyaların Görevleri ?

Ev eşyaları evimizde kullandığımız eşyalardan ibarettir. Beyaz eşyalar ve mobilyalar olmak üzere başlıklara ayırırsak bunlara ek olarak mutfak gereçleri vesaire ev için kullanılan küçük aletleride dahil edebiliriz. Örnek verecek olursak bunlardan bazıları şu şekildedir: Beyaz Eşyalar: Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın, davlumbaz, bunlardan başka olarak Ev Eşyalarına örnek verecek olursak: yatak odası takımı salon takımı, masa, sehpa, vestiyer, ayakkabılık, yemek masası gibi.

Çamaşır Makinesi
Çamaşır makinesi kirli çamaşırlarımızı yıkamak temizlemek hatta özelliklerine göre kurulamakla çalıştırılan ve evde bulunan bir beyaz eşyadır.


BuzdolabıYiyecek ve içeceklerimizin bozulmadan soğutularak uzun süre saklanmasına imkan sağlayan bir mutfak beyaz eşya ürünüdür. Buzdolabı dönemin en büyük icatlarından sayılabilir.


Bulaşık Makinesi
Bulaşık Makinesi kirlenen mutfakta kullandığımız tabak çatal kaşık gibi nesnelerin yıkanmasına ve temizlenmesine bakar. Bulaşık makineleri hem su tüketimini minimuma düşürür hemde tam olarak hijyen sağlar elde yıkamaya göre.


Fırın
Fırın Yiyecekleri pişirmeye ve hazır hale getirmeye yarayan bir mutfak beyaz eşyasıdır.



Yatak Odası Takımı
Uyumak, dinlenmek, elbise koymak kişisel eşyaları koymak için

Salon Takımı

Masa

Vestiyer


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder