26 Nisan 2020 Pazar

Sallama Çay Demleme Çay Savaşı

Sallama Çay Demleme Çay Savaşı
Çay vazgeçemediğimiz kötü veya iyi anlarda, soğuk zamanlarda, ya da sıcaklarda harareti alma bahanesiyle, misafirlikte, bir kahvede, arkadaşın evinde, yalnızken, sevgilin varken, eşin evdeyken, eşin yorgunken, sinirliyken, sakinken, heyecanlıyken, dinlenmek isterken, kısacası çayı her bahanede tüketiyoruz :). Çay tüketmeyi seviyoruz. Nitekim kabul etmek gerekirse üşengeç bir yapımız var. Çay demlemek azap geliyor. Ve çok zaman alıyor doğrusunu isterseniz. Bunu farkeden çay üreticileri hazır sallama poşet çaylarla çıktılar piyasaya ve yine kabul etmek gerekir ki iyi bir pazar yakaladılar. Yalnız tek veremedikleri o demleme çayın lezzeti oldu. Bazıları kabullendi hatta daha lezzetli buldu bazıları sonuna kadar direndi içmedi.



Tat konusu taraflı tarafsız herkesçe malumdu farklıydı.Kimine göre bu fark pozitif kimine göre negatiftir. Ama şu varki bir farkın olduğu kesin. Reklamlar yapıldı ürün aynı diye tanıtıldı demleme çay tadında dendi. Falandı filandı ama bir türlü olmadı. Benim tarafımı soracak olursanız bende bu savaşta demliklerin safındayım.



Poşet çay kesinlikle bir nimet büyük bir icat. Demlik zamanı yoksa ve hızlı birşey lazımsa çakma çay diye tabir edebileceğim poşet çay yardıma koşuyor. İyi hissettiriyor. Hani şöyle düşünün. Sevdiğin kız terketti şuan onu düşünmen gerekirken kolay eve atmalık bir kızı hemen zaman geçirmeden ayarlıyor şuan onla sevişiyorsun. Zevk alırsın ama o özlediğin tadı ararsın o kadında bulamazsın ama yinede haz verir. İşte demleme çayda böyle bir aşk :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder