24 Nisan 2020 Cuma

Kimvurduya Gitmek, Ne Demek - Ne Analama Geliyor

Kimvurduya Gitmek, Ne Demek - Ne Analama GeliyorGünümüzde linç olayları için kullanılsada ilk kullanım alanı genellikle faili meçhul cinayetler için olmuştur. Kim vurduya gitmek demk katilin veya yaralayanın saldırganın kim olduğu bilinmemesi demektir. Sadece gerçek anlamında değil mecazi olarakta kullanılabilir. İşletmesi sayısızca kişiler tarafından ortaklaşa batırılan bir adam için kimvurduya gitmek sözünü kullanabileceğimiz gibi sokak ortasında mahalleli tarafından linç edilen bir adamın kimvurduya gitti denmeside doğrudur.




Kimvurduya Gitmek Cezaları
Kimvurdu olayları genelde çözülürken kamera kayıtları ve şahitler baz alınır. Bu deliller mevcut değilse linç girişimine ya da silahlı saldırıya uğrayan kişi hayattaysa onun ifadesine başvurulur. Yalnız bu olaylar diğer öldürme olaylarına nazaran daha zordur. Failler sanki bilinçli yapmıştır. Bu yüzden onların izlerine ulaşmak hayli zordur.

Böyle toplumsal olaylarda genelde birileri kim vurduya gider


Kimvurdu Devam Ediyor mu ?
Günümüzde kim vurdu olaylarının hala süre gelmesi en büyük toplumsal yaramızdır. İnsan öldürmeleri bizim ülkede Avrupa ülkelerinin ortalamasına oranla hayli yüksek. Bunun nedeni bitmek bilmeyen töre cinayetleri ve kadınlar hatta gazeteci ölümleri. Toplumun her kesiminden insan korkusuzca öldürülebiliyor bu ülkede.

Halk ayaklanmalarında genelde polis yada askerler birilerini öldürür. Hükümetlerde bunu gizlemek için şahış kim vurduya gitti diyebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder