26 Nisan 2020 Pazar

Bağrışmak Ne Demek, Kelime Anlamı Nedir ?

Bağrışmak kelimesini kökünü bağırmaktan alır. Bağrışmak kelimesi dilimizde oldukça çok kullanılmakta olan bir fiil sözcüğüdür. Bağrışmak kullanıldığı yerde hareket ve eylem bildirir. Bağrışmak kelimesine dair sözlük anlamı, tanım, resimler, örnek cümleler, ve dil çevirileri aşağıda mevcuttur. 


Bağrışmak Nedir ?

Herhangi bir olay nedeniyle veya sebepsiz yere birlikte bağırmak ya da karşılıklı birbirine bağırmak durumuna bağrışmak denir. Bağrışmak kelimesi dilimizde oldukça sık kullanılan ve genelde olumsuzluk ve yanlış durum bildiren bir eylemdir. Bağrışmak olumsuzluk ve işlerin ters gittiğine dair negatif bir söylemdir. Bağrışmak kelimesini sık sık duyduğumuz ve kurduğumuz diyaloglardan örülü bir cümle ile örneklendirelim. Bu cümle içerisinde bağrışmak sözcüğünü barındırsın ve böylelikle sözcüğümüz daha anlaşılır ve şeffaf bir hal alacaktır.


Örneğin;

Okul koridorlarında bağrışmak yasak sessiz olun. Bu cümleyi bir öğretmen veya okul idarecisi kurduğu için öğrencilerin birlikte bağırmalarını yani bağrışmalarını uyarıyor. Bu cümle bağrışmak sözcüğü için çok iyi bir örnek cümle olmuştur.


Bağrışmak Zararları

Bağrışmak ses tellerini kısar, ortada kötü bir durum olduğunu gösterir, disiplinsizlik örneğidir, çözüme ulaştırmaz vesaire gibi durumlar için özetlenebilir zararları.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder