25 Nisan 2020 Cumartesi

Pazar Nedir ? Tanımı

Pazar makro ekonomide Ülkelerin bir araya gelip satın alma ve satma işlemini gerçekleştirdikleri alana denir. Mikro ekonomide ise Ülke sınırları çerçevesinde üreticiyle tüketicinin karşı karşıya gelip el değiştirme olayını yaptığı yere denir. Buna en kaba tabiri semt veya halk pazarlarını verebiliriz.

Halk Pazarından bir görüntü

      Pazarlama bilimine göre ise tüketicinin ayağına gidiştir. Tüketicinin kendisi bir pazar olarak kabul edilir. Pazarlama ekonomisindeki müşteriler kendi içlerinde yapılacak işe ve satılacak ürüne göre çeşitlendirilebilir. Örneğin; Direkt ihtiyaç sahipleri ve malı alacak kişiler yada potansiyeli olan müşteriler, yada ihtiyaç farkındalığı olmayan müşteriler ve en son müşteri çeşidide ihtiyaç olmadığı halde ihtiyaçmış hissi yaratılacak müşteriler.

         Ürettiğiniz ürünün sunumun azara yaparsınız. Pazar sizin ürüne bir değer verir ve onu fiyatlar. Bu fiyatlama aynı zamanda işlerin yürümesi için yeterli finansman kaynağının sağlanıp sağlanamamasını da gösterir.

Uluslararası Pazar

Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu da uluslararası pazardır. Bunun nedeni hem teknoloji ve sanayiye aç bir ülke olmamız hem de kendimizi göstererek Cari Açığı kapatmamızdır. Cari Açık ancak üretip satarak kapanır. Biz bunu son zamanlar da pek başaramıyoruz. Uluslararası Pazar güç ve iddia isteyen bir pazardır. Bu arenada kalmak savaşmak teknoloji sabır ve sermaye gerektirir.

Uluslararası Pazar Nedir

Ulusların yani ülkelerin karşılıklı ticaret yaptığı Dünya ülkeleri pazarına Uluslararası Pazar denir. Burada satıcı ve alıcı yukarıdaki kadar basit değil ülkelerdir.

PAZAR Kelime Anlamı
1. satıcıların, yerleşim yerlerinde, haftanın belirli bir gününde mallarını sergileyip sattıkları, genellikle üzeri açık alışveriş yeri.
2. haftanın günlerinden biri, cumartesiden sonraki gün.
3.belli bir malın satıldığı yer. "Çiçek pazarı, balık pazarı"
4. alım satım işi, alışveriş."Dükkânı açanlara pazar ola diyorlardı"
5. ECO.•TİCARET TERİMİ piyasa4.
6. malı, ürünü satacak pazar sağlamak.
7. (mal, ürün) alıcı bulmak, satılmak.


Pazar İngilizcesi

pazar çevirileri
isim
market
piyasapazarçarşıpanayırborsa
market place
pazar yeripazar
mart
çarşıpazar
bazaar
çarşıpazar
outlet
çıkışprizfişyolağızpazar
staple
zımbaelyafesastel zımbaraptiyepazar

Pazar Almancası

pazar çevirileri
isim
der
Absatzmarkt
pazarmahreç
der
Basar
kapalı çarşıpazarsatış mağazası
der
Markt
pazarçarşıpiyasa
der
Sonntag
pazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder