Google web sitenizi dizine eklemezse, hemen hemen görünmezsiniz. Herhangi bir arama sorgusu için görünmezsiniz ve herhangi bir organik trafik almazsınız.
Burada olduğunuz göz önüne alındığında, bunun sizin için bir haber olmadığını düşünüyorum. Öyleyse doğrudan işe gidelim.
Bu makalede, bu üç sorundan herhangi birini nasıl gidereceğiniz açıklanmaktadır:
- Web sitenizin tamamı dizine eklenmemiş.
- Sayfalarınızdan bazıları dizine eklendi, ancak bazıları dizine eklenmedi.
- Yeni yayınlanan web sayfalarınız yeterince hızlı dizine eklenmiyor.
Ama önce, aynı sayfada olduğumuza emin olalım ve bu indeksleme malarkey'ini tam olarak anlayalım.
Google , web'i tarayarak yeni web sayfalarını keşfeder ve ardından bu sayfaları dizinlerine ekler . Bunu Googlebot adlı bir web örümceği kullanarak yapıyorlar .
Şaşkın? Birkaç anahtar terim tanımlayalım.
Google bir şey yaptığınızda, Google'dan tüm alakalı sayfaları dizinlerinden döndürmesini istersiniz. Faturaya uyan milyonlarca sayfa olduğundan, Google'ın sıralama algoritması sayfaları sıralamak için elinden gelenin en iyisini yapar, böylece önce en iyi ve en alakalı sonuçları görürsünüz.
Burada bahsettiğim kritik nokta, indeksleme ve sıralamanın iki farklı şey olması .
Endeksleme yarışı gösteriyor; sıralama kazanıyor.
İlk etapta yarışa katılmadan kazanamazsınız.
Google'a gidin, ardından
site:yourwebsite.com
Bu sayı, kabaca Google'ın kaç sayfanızın dizine eklediğini gösterir.
Belirli bir URL'nin dizin durumunu kontrol etmek istiyorsanız , aynı
site:yourwebsite.com/web-page-slug
operatörü kullanın .
Sayfa dizine eklenmezse hiçbir sonuç görünmez.
Şimdi, bir Google Search Console kullanıcısıysanız, web sitenizin dizin durumu hakkında daha doğru bir fikir edinmek için Kapsam raporunu kullanabileceğinizi belirtmek gerekir. Sadece şu adrese gidin:
Google Arama Konsolu> Dizin> Kapsam
Geçerli sayfa sayısına bakın (uyarılar olsun veya olmasın).
Bu iki sayı sıfır dışında bir sayı içeriyorsa, Google web sitenizdeki sayfaların en azından bazılarını dizine ekler. Değilse, web sayfalarınızın hiçbiri dizine eklenmediği için ciddi bir sorununuz vardır.
WEE.
Google Search Console kullanıcısı değil misiniz? Kaydol. Bedava. Bir web sitesi işleten ve Google'dan trafik almayı önemseyen herkes Google Search Console'u kullanmalıdır. O kadar önemli.
Belirli bir sayfanın endekslenip endekslenmediğini kontrol etmek için Search Console'u da kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, yapıştırma URL'yi içine URL Muayene aracı .
Bu sayfa dizine eklenirse, " URL Google'dadır " diyecek .
Sayfa dizine eklenmemişse, " URL Google'da değil " ifadesini görürsünüz .
Web sitenizin veya web sayfanızın Google'da dizine eklenmediğini mi buldunuz? Bunu dene:
- Google Arama Konsolu'na gidin
- URL inceleme aracına gidin
- Google'ın dizine eklemesini istediğiniz URL'yi arama çubuğuna yapıştırın .
- Google'ın URL'yi kontrol etmesini bekleyin
- "Dizin oluşturmayı iste" düğmesini tıklayın
Yeni bir gönderi veya sayfa yayınladığınızda bu işlem iyi bir uygulamadır. Google'a etkili bir şekilde sitenize yeni bir şeyler eklediğinizi ve sitenize bir göz atmaları gerektiğini söylüyorsunuz.
Bununla birlikte, dizine ekleme talebinde bulunmanın, Google'ın eski sayfaları dizine eklemesini önleyen temel sorunları çözmesi olası değildir. Bu durumda, sorunu teşhis etmek ve çözmek için aşağıdaki kontrol listesini izleyin.
İşte her taktiğe bazı hızlı bağlantılar - zaten bazılarını denediyseniz:
- Robots.txt dosyanızdaki tarama bloklarını kaldırın
- Rogue Noindex etiketlerini kaldır
- Sayfayı site haritanıza ekleyin
- Rogue canonical etiketlerini kaldırma
- Sayfanın yetim kalmadığını kontrol edin
- Nofollow dahili bağlantılarını düzeltin
- "Güçlü" dahili bağlantılar ekleyin
- Sayfanın değerli ve benzersiz olduğundan emin olun
- Düşük kaliteli sayfaları kaldırın ("tarama bütçesini" optimize etmek için)
- Yüksek kaliteli geri bağlantılar oluşturun
1) robots.txt dosyanızdaki tarama bloklarını kaldırın
Google tüm web sitenizi dizine eklemiyor mu? Bunun nedeni, robots.txt dosyası adı verilen bir şeydeki tarama bloğu olabilir .
Bu sorunu kontrol etmek için alaniniz.com/robots.txt adresine gidin .
Aşağıdaki iki kod snippet'inden birini arayın:
1 | User-agent: Googlebot |
2 | Disallow: / |
1 | User-agent: * |
2 | Disallow: / |
Bunların her ikisi de Googlebot'a sitenizdeki hiçbir sayfayı taramalarına izin verilmediğini bildirir. Sorunu çözmek için kaldırın. Bu kadar basit.
Google tek bir web sayfasını dizine eklemiyorsa robots.txt dosyasındaki bir tarama bloğu da suçlu olabilir. Bu durumun geçerli olup olmadığını kontrol etmek için, yapıştırma URL'yi içine URL Google Search Console'da denetleme aracı. Daha fazla ayrıntı görmek için Kapsama bloğunu tıklayın, ardından “Taramaya izin veriliyor mu? Hayır: robots.txt tarafından engellendi ”hatası.
Bu, sayfanın robots.txt dosyasında engellendiğini gösterir.
Bu durumda, sayfa veya ilgili alt bölümle ilgili "izin verme" kuralları için robots.txt dosyanızı yeniden kontrol edin.
Gerektiğinde çıkarın.
2) Rogue Noindex etiketlerini kaldırın
Siz söylemezseniz Google sayfaları dizine eklemez. Bu, bazı web sayfalarını gizli tutmak için kullanışlıdır. Bunu yapmanın iki yolu vardır:
Yöntem 1: Meta Etiket
<head>
Bölümlerinde şu meta etiketlerden birine sahip sayfalar Google tarafından dizine eklenmez:1 | <meta name=“robots” content=“noindex”> |
1 | <meta name=“googlebot” content=“noindex”> |
Bu bir meta robotlar etiketidir ve arama motorlarına sayfayı dizine ekleyip ekleyemeyeceklerini bildirir.
WEE.
Anahtar kısım “noindex” değeridir. Bunu görürseniz, sayfa noindex olarak ayarlanır.
Sitenizde noindex meta etiketi olan tüm sayfaları bulmak için Ahrefs'in Site Denetimi ile bir tarama yapın . Git İç sayfalar bildirmektedir. “Noindex sayfası” uyarılarına bakın.
Etkilenen tüm sayfaları görmek için tıklayın. Noindex meta etiketini ait olmadığı sayfalardan kaldırın.
Yöntem 2: X ‑ Robotlar Etiketi
Tarayıcılar ayrıca X ‑ Robots-Tag HTTP yanıt başlığına da saygı duyar . Bunu PHP gibi bir sunucu tarafı komut dosyası dili kullanarak veya .htaccess dosyanızda veya sunucu yapılandırmanızı değiştirerek uygulayabilirsiniz .
URL Search Console'daki muayene aracı Google, çünkü bu başlığın bir sayfa taramasının engellenmesidir olmadığını söyler. URL'nizi girip “Dizine ekleme izni var mı? Hayır: 'X ‑ Robots-Tag' http başlığında ”'noindex' algılandı
Sitenizde bu sorunu kontrol etmek istiyorsanız, Ahrefs'in Site Denetimi aracında bir tarama gerçekleştirin , ardından Veri Gezgini'ndeki " HTTP başlığındaki robotlar bilgileri " filtresini kullanın:
Geliştiricinize, dizine eklemesini istediğiniz sayfaları bu üstbilgiyi döndürmesini hariç tutmasını söyleyin.
3) Sayfayı site haritanıza ekleyin
Bir site haritası Google'a sitenizdeki hangi sayfaların önemli, hangilerinin önemli olmadığını bildirir. Ayrıca, ne sıklıkta yeniden taranmaları gerektiği konusunda da rehberlik edebilir.
Google, site haritanızda olup olmadıklarına bakılmaksızın web sitenizdeki sayfaları bulabilmelidir, ancak bunları eklemek iyi bir uygulamadır. Sonuçta, Google'ın hayatını zorlaştırmanın bir anlamı yok.
Bir sayfanın site haritanızda olup olmadığını kontrol etmek için Search Console'daki URL inceleme aracını kullanın . " URL Google'da değil" hatasını ve "Site Haritası: Yok" ifadesini görürseniz, site haritanızda veya dizine eklenmez.
Search Console kullanmıyor musunuz? Site haritası için Kafa URL'ye -genellikle, yourdomain.com/sitemap.xml sayfayı aramak -ve.
Veya site haritanızda bulunmayan taranabilir ve dizine eklenebilir tüm sayfaları bulmak istiyorsanız, Ahrefs'in Site Denetimi'nde bir tarama yapın . Git Data Explorer ve bu filtreleri geçerlidir:
Bu sayfalar site haritanızda olmalıdır, bu yüzden ekleyin. Tamamlandığında, Google'a şu URL'ye ping yaparak site haritanızı güncellediğinizi bildirin :
http://www.google.com/ping?sitemap=http://yourwebsite.com/sitemap_url.xml
Son bölümü site haritası URL'nizle değiştirin . Daha sonra böyle bir şey görmelisiniz:
Bu, Google'ın sayfanın dizine eklenmesini hızlandırmalıdır.
4) Rogue Canon Etiketleri Kaldır
Standart bir etiket, Google'a bir sayfanın tercih edilen sürümü olduğunu bildirir. Şuna benziyor:
<link rel="canonical” href="/page.html/">
Çoğu sayfanın standart etiketi yoktur veya kendinden referanslı standart etiketi denir. Bu, Google'a sayfanın kendisinin tercih edilen ve muhtemelen tek sürüm olduğunu söyler. Başka bir deyişle, bu sayfanın dizine eklenmesini istiyorsunuz.
Ancak sayfanızda hileli bir kurallı etiket varsa, Google'a bu sayfanın mevcut olmayan tercih edilen bir sürümünü bildiriyor olabilir. Bu durumda, sayfanız dizine eklenmez.
Standart bir kural olup olmadığını kontrol etmek için Google'ın URL inceleme aracını kullanın. Standart bir başka sayfayı işaret ediyorsa, "Standart etiketi olan alternatif bir sayfa" uyarısı görürsünüz.
Bunun orada olmaması gerekiyorsa ve sayfayı dizine eklemek istiyorsanız standart etiketi kaldırın.
ÖNEMLİ
Kanonik etiketler her zaman kötü değildir. Bu etiketlere sahip sayfaların çoğunda bir nedenle bunlar bulunur. Sayfanızın standart bir kümeye sahip olduğunu görürseniz standart sayfayı kontrol edin. Bu gerçekten sayfanın tercih edilen sürümü ise ve söz konusu sayfayı da dizine eklemeye gerek yoksa, standart etiket kalmalıdır.
Tüm sitenizde haydut kanonik etiketler bulmanın hızlı bir yolunu istiyorsanız, Ahrefs'in Site Denetimi aracında bir tarama çalıştırın. Veri Gezgini'ne gidin. Bu ayarları kullanın:
Bu, site haritanızda kendi kendine referans vermeyen standart etiketler içeren sayfaları arar. Neredeyse kesinlikle site haritanızdaki sayfaları dizine eklemek istediğiniz için, bu filtrenin herhangi bir sonuç döndürüp döndürmediğini araştırmanız gerekir.
Bu sayfaların hileli bir kanonik olması veya ilk başta site haritanızda olmaması büyük olasılıktır.
5) Sayfanın yetim kalmadığını kontrol edin
Yetim sayfalar, kendilerine işaret eden dahili bağlantıları olmayan sayfalardır.
Google, web'i tarayarak yeni içerik keşfettiğinden, bu işlemle yetim sayfaları bulamıyor. Web sitesi ziyaretçileri de bulamaz.
Yetim sayfaları kontrol etmek için, sitenizi Ahrefs'in Site Denetimi ile tarayın . Ardından, "Yetim sayfası (gelen dahili bağlantıları yok)" hataları için Gelen bağlantılar raporunu kontrol edin :
Bu, site haritanızda hem dizine eklenebilir hem de mevcut olan, ancak bunlara işaret eden dahili bağlantıları bulunmayan tüm sayfaları gösterir.
ÖNEMLİ
Bu işlem yalnızca iki şey doğru olduğunda çalışır:
- Dizine eklemek istediğiniz tüm sayfalar site haritalarınızda
- Ahrefs'in Site Denetimi'nde projeyi ayarlarken site haritalarınızdaki sayfaları tarama için başlangıç noktaları olarak kullanmak üzere kutuyu işaretlediniz.
Dizine eklenmesini istediğiniz tüm sayfaların site haritanızda olduğundan emin değil misiniz? Bunu dene:
- Sitenizdeki sayfaların tam listesini indirin ( İYS'niz aracılığıyla )
- Web sitenizi tarayın (Ahrefs'in Site Denetimi gibi bir araç kullanarak)
- İki URL listesinin çapraz referansı
Tarama sırasında bulunmayan URL'ler artık sayfalardır.
Yetim sayfaları iki yoldan biriyle düzeltebilirsiniz:
- Sayfa önemsizse , sayfayı silin ve site haritanızdan kaldırın.
- Sayfa önemliyse , web sitenizin dahili bağlantı yapısına ekleyin.
6) nofollow dahili bağlantılarını düzeltin
Nofollow bağlantıları, rel = “nofollow” etiketine sahip bağlantılardır. PageRank'in hedef URL'ye aktarılmasını önlerler . Google ayrıca nofollow bağlantılarını da taramaz.
Esasen, nofollow kullanımı, web'deki genel grafiğimizden hedef bağlantıları bırakmamıza neden olur. Ancak, başka siteler nofollow kullanmadan bağlantı veriyorsa veya URL'ler Google'a bir Site Haritasında gönderilirse, hedef sayfalar dizinimizde görünmeye devam edebilir.
Kısacası, dizine eklenebilir sayfalara ilişkin tüm dahili bağlantıların izlendiğinden emin olmalısınız.
Bunu yapmak için, sitenizi taramak üzere Ahrefs'in Site Denetimi aracını kullanın. "Sayfada yalnızca gelen dahili bağlantılar yok" hataları bulunan dizinlenebilir sayfalar için Gelen bağlantılar raporunu kontrol edin :
Google'ın sayfayı dizine eklemesini istediğinizi varsayarak nofollow etiketini bu dahili bağlantılardan kaldırın. Değilse, sayfayı silin veya noindex.
7) “Güçlü” dahili bağlantılar ekleyin
Google, web sitenizi tarayarak yeni içerikleri keşfeder. Söz konusu sayfaya dahili olarak bağlantı vermeyi ihmal ederseniz, bulamayabilirler.
Bu soruna kolay bir çözüm, sayfaya bazı dahili bağlantılar eklemektir. Bunu, Google'ın tarayabileceği ve dizine ekleyebileceği diğer herhangi bir web sayfasından yapabilirsiniz. Bununla birlikte, Google'ın sayfayı olabildiğince hızlı bir şekilde dizine eklemesini istiyorsanız, bunu daha “güçlü” sayfalarınızdan birinden yapmanız mantıklıdır.
Neden? Çünkü Google bu tür sayfaları daha az önemli sayfalardan daha hızlı yeniden tarayabilir.
Bunu yapmak için Ahrefs'in Site Explorer'a gidin , alan adınızı girin ve ardından Bağlantılara göre en iyi raporunu ziyaret edin .
Bu, web sitenizdeki tüm sayfaları URL Derecelendirmesine ( UR ) göre sıralanmış olarak gösterir . Başka bir deyişle, önce en yetkili sayfaları gösterir.
Bu listeyi gözden geçirin ve söz konusu sayfaya dahili bağlantılar eklemek için alakalı sayfaları arayın.
Örneğin, konuk gönderme kılavuzumuza dahili bir bağlantı eklemek istiyorsak , bağlantı kurma kılavuzumuz muhtemelen bunun için alakalı bir yer sunacaktır. Ve bu sayfa blogumuzdaki en yetkili 11. sayfa oldu:
Daha sonra Google, sayfayı tekrar taradıklarında bu bağlantıyı görecek ve takip edecektir.
PROFESYONEL İPUCU
Dahili bağlantıyı eklediğiniz sayfayı Google'ın URL inceleme aracına yapıştırın . Google'a sayfadaki bir şeyin değiştiğini ve mümkün olan en kısa sürede yeniden taramaları gerektiğini bildirmek için "Dizine ekleme isteği" düğmesini tıklayın. Bu, dahili bağlantıyı ve dolayısıyla dizine eklemek istediğiniz sayfayı bulma işlemini hızlandırabilir.
8) Sayfanın değerli ve benzersiz olduğundan emin olun
Google, kullanıcıları için hiçbir değeri olmadığı için düşük kaliteli sayfaları dizine eklemesi pek olası değildir. Google'dan John Mueller 2018'de dizine ekleme hakkında şunları söyledi:
We never index all known URLs, that's pretty normal. I'd focus on making the site awesome and inspiring, then things usually work out better.
John adlı kişinin diğer Tweetlerini gör
Google'ın web sitenizi veya web sayfanızı dizine eklemesini istiyorsanız, "harika ve ilham verici" olması gerektiğini ima eder.
Endeksleme eksikliği nedeniyle teknik sorunları dışladıysanız, değer eksikliği suçlu olabilir. Bu nedenle, sayfayı yeni gözlerle incelemeye ve kendinize sormaya değer: Bu sayfa gerçekten değerli mi? Bir kullanıcı, arama sonuçlarından tıkladığında bu sayfada değer bulur mu?
Bu sorulardan herhangi birinin cevabı hayırsa, içeriğinizi geliştirmeniz gerekir.
Ahrefs'in Site Denetimi aracı ve URL Profilcisi kullanılarak dizine eklenmemiş, potansiyel olarak düşük kaliteli sayfaları bulabilirsiniz . Bunu yapmak için Ahrefs'in Site Denetimindeki Veri Gezgini'ne gidin ve şu ayarları kullanın:
Bu, dizine eklenebilir ve şu anda organik trafik almayan "ince" sayfaları döndürür. Başka bir deyişle, dizine eklenmemeleri için iyi bir şans var.
Raporu dışa aktarın, ardından tüm URL'leri URL Profilcisi'ne yapıştırın ve bir Google Dizin Oluşturma kontrolü çalıştırın.
ÖNEMLİ
Bunu çok sayıda sayfa (örneğin 100'den fazla) için yapıyorsanız proxy kullanmanız önerilir. Aksi takdirde, riskiyle IP Google tarafından yasaklı almak. Bunu yapamazsanız, başka bir alternatif Google'da "ücretsiz toplu Google dizinleme denetleyicisi" araması yapmaktır. Bu araçlardan birkaçı vardır, ancak çoğu bir seferde <25 sayfa ile sınırlıdır.
Dizine eklenmemiş sayfalarda kalite sorunları olup olmadığını kontrol edin. Gerektiğinde geliştirin, ardından Google Search Console'da yeniden dizin oluşturma isteğinde bulunun.
Yinelenen içerikle ilgili sorunları da düzeltmeyi hedeflemelisiniz. Google'ın, yinelenen veya neredeyse yinelenen sayfaları dizine eklemesi olası değildir. Bu sorunları kontrol etmek için Site Denetimi'ndeki İçerik kalitesi raporunu kullanın .
9) Düşük kaliteli sayfaları kaldırın ("tarama bütçesini" optimize etmek için)
Web sitenizde çok fazla düşük kaliteli sayfa bulunması, yalnızca tarama bütçesini boşa harcar.
[Düşük katma değerli sayfalarda] sunucu kaynaklarını boşa harcamak, gerçekte değeri olan sayfalardaki tarama etkinliğini boşaltır ve bu da bir sitede harika içeriklerin bulunmasında önemli bir gecikmeye neden olabilir.
Bunu, biri sizin olan öğretmen notları gibi düşünün. Eğer not almak için on denemeleri varsa, oldukça hızlı bir şekilde size ulaşacaklardır. Yüzleri varsa, biraz daha uzun sürecek. Binlerce varsa, iş yükleri çok yüksektir ve denemenizi derecelendirmek için asla uğraşmayabilirler.
Google, “tarama bütçesinin […] çoğu yayıncının endişelenmesi gereken bir şey olmadığını” ve “bir sitenin birkaç binden az URL'si varsa, çoğu zaman verimli bir şekilde taranacağını” belirtir.
Yine de, düşük kaliteli sayfaları web sitenizden kaldırmak asla kötü bir şey değildir. Yalnızca tarama bütçesi üzerinde olumlu bir etkisi olabilir.
Sen kullanabilirsiniz içerik denetim şablonu potansiyel düşük kaliteli ve silinebilir alakasız sayfaları bulmak için.
10) Yüksek kaliteli geri bağlantılar oluşturun
Geri bağlantılar Google'a bir web sayfasının önemli olduğunu bildirir. Sonuçta, eğer birisi ona bağlanıyorsa, bir miktar değeri olmalıdır. Bunlar, Google'ın dizine eklemek istediği sayfalardır.
Tam şeffaflık için Google, yalnızca geri bağlantıları olan web sayfalarını dizine eklemez. Geri bağlantısı olmayan çok sayıda (milyarlarca) dizine eklenmiş sayfa vardır. Bununla birlikte, Google yüksek kaliteli bağlantıları olan sayfaları daha önemli gördüğü için, bu tür sayfaları olmayan sayfalardan daha hızlı tarayabilir ve yeniden tarayabilirler. Bu daha hızlı indekslemeye yol açar.
Blogda yüksek kaliteli geri bağlantılar oluşturmak için birçok kaynağımız var.
Aşağıdaki kılavuzlardan birkaçına göz atın.
DAHA FAZLA OKUMA
Endeksleme ≠ sıralama
Web sitenizin veya web sayfanızın Google'da dizine eklenmiş olması, sıralama veya trafiğe eşit değildir .
Bunlar iki farklı şey.
Dizine ekleme, Google'ın web sitenizden haberdar olduğu anlamına gelir. Bu, ilgili ve değerli sorgular için sıralayacakları anlamına gelmez.
Yıllardan Yani SEO içinde özgü sorgular için rütbesine web sayfalarını optimize sanatı geliyor.
Kısacası, SEO şunları içerir:
We Provide an Option to buy YouTube Subscribers. To get it do signup now at ytbpals.com
YanıtlaSil