25 Nisan 2020 Cumartesi

Meditasyon Nedir Nasıl Yapılır ?

MEDİTASYON Nereden Geldi Anavatanı Neresi
Tarihi Uzak Doğulardan geldiği bilinen ve hala günümüzde asıl öğretilerin orada gerçekleştirildiğine inanılan ruhu bedenden ayırma dinlendirme ve bu dünyadan arınıp meditasyon sırasında düşlediğiniz dünyaya ruhu taşıdığına inanılan bir felsefe.
Meditasyon öğrenmek için önce ruhu terbiye etmek gerekir. Kirli, öfkeli ve sabırsız bir ruh bu öğretinin çok dışında kalacak ve asla bu felsefeye hakim olamayacak ve özünü benimseyemeyecektir. Meditasyon şimdilerde Hintli keşişlerin ellerinde halka öğretilen bir sanat gibi.
Meditasyona Olan İnanç
Meditasyonun rahatlatmasına olan inanç gün geçtikçe artarken bunun bir kutsallık içerdiğini bir inanç felsefesi olduğuna olan inanç gün geçtikçe  azalıyor. Meditasyon ruhu dinlendirir bedene faydalı olur diyen ülkemiz İslamcılar ancak bunun bir dini inanç hatta batıl bir inanç bile olamayacağını dile getirdiler. Meditasyonun bir kutsallık mertebesi olduğunu düşünenlerin sayısı gün geçtikçe azalıyor.

Meditasyon yapmak hayatımızı nasıl etkiler?
Meditasyon, zihnimizi rahatlatmak için kullanabileceğimiz en etkili yöntemlerden biri. 
Yorgunluğun, belirsizlik duygusunun, sorumlulukların ve gündelik karmaşanın sebep olduğu rahatsızlığı dindirmek; sakinleşmek, kendimize ve hayata karşı duyduğumuz güven duygusunu güçlendirmek, yaratıcılığımızı artırmak ve daha kolay organize olmak için meditasyondan faydalanabiliriz.

Araştırma sonuçlarına göre; düzenli olarak meditasyon yapmak stresi ve kaygıyı hafifletmesinin yanı sıra kan basıncını düşürüyor, uyku kalitesini artırıyor ve odaklanma becerisini geliştiriyor.

Meditasyon yapacağınız alanı seçin.
Evde meditasyon yapmak için en doğru yer neresi? Yatak odanızda ya da oturma odanızda bir bölüm mü, yoksa kullanabileceğiniz boş bir oda mı?
Meditasyon yapmak için en doğru yer; etrafınızda dikkatinizi dağıtacak fazla eşyanın bulunmadığı, sessiz, geniş, ferah ve çevreden mümkün olduğunca etkilenmeyen alandır.


Meditasyon alanınızı kurgularken Feng Shui’den yararlanabilirsiniz.
Feng Shui prensiplerine göre; her şeyin bir enerjisi vardır ve Feng Shui’nin amacı, negatif enerjiyi uzaklaştırmak, pozitif enerjiyi açığa çıkartmak ve çekmektir.
Feng Shui’den faydalanmak isterseniz meditasyon alanınıza;
Çeşitli bitkiler yerleştirebilirsiniz,
Heykel ya da iyi cilalanmış ahşap nesneler koyabilirsiniz,
Simetrik olarak aynalar yerleştirebilirsiniz,
Rüzgar çanı asabilirsiniz,
Tütsü veya mum gibi güzel kokan şeyler koyabilirsiniz.
evde meditasyon kaktüsler bitki
Dikkat dağıtıcı nesneleri ortadan kaldırın.
Meditasyon yaparken rahatlamanızı engelleyecek ve dikkatinizi dağıtacak ses çıkaran bir saat veya titreşen telefon gibi nesneleri uzak tutmanızda fayda var.
Bunun yanı sıra meditasyon alanınızla ilgili olmayan eşyaları da ortadan kaldırmalısınız. Yani bir hırkanın, terliğin, dizüstü bilgisayarınızın ya da boş bir kahve fincanının meditasyon alanınızda işi yok.

Meditasyonu günlük bir rutin haline getirin.
Her gün, sadece 5 dakika bile olsa meditasyon yapmaya zaman ayırın. 
Güne başlarken ya da uyumadan önce meditasyona zaman ayırarak daha fazla enerji kazanabilir, dengenizi koruyabilir ve gündelik sorumluluklarınızın yükünü hafifletebilirsiniz.
Günden güne hem zihniniz hem de bedeniniz ne kadar süre meditasyon yapmaya ihtiyaç duyduğunuzu belirlemeye başlayacaktır.

Hiçbir şey yapmamaya hakkınız var.
Evdeki zamanını sürekli bir şeylerle ilgilenerek geçiren insanlardan olabilirsiniz. Ve evde meditasyon yapmak, hiçbir şey yapmıyormuşsunuz gibi hissetmenize sebep olabilir.
Evet, bir yandan hiçbir şey yapmıyorsunuz ama bir yandan da rahatlamak, anda kalmayı öğrenmek, motive olmak ve daha iyi hissetmek için -yani kendiniz için- bir şey yapıyorsunuz.

Size en uygun yöntemi ancak deneyerek bulabilirsiniz.
Meditasyon yapmanın tek doğru yolu yok. 
Yeni başlayanlar için rehberlik yapan videoları izleyebilir, çeşitli uygulama önerilerinden faydalanabilirsiniz.
Doğa sesleri içeren ses kayıtlarını kullanarak Nada Yoga’yı (ses meditasyonu) deneyebilirsiniz.
Ayrıca çeşitli meditasyon yöntemlerini çevrimiçi kaynaklardan araştırabilir ve deneyerek kendinize en uygun meditasyon yöntemini keşfedebilirsiniz.

Yoga ile Meditasyon Yapma
İstediğiniz zaman meditasyon yapabilirsiniz!

Evde meditasyon yapabileceğiniz bir alanın varlığı ve size en iyi gelen yöntemi keşfetmek, meditasyon yapmak için bir yere gitmenize ya da belirli koşulların oluşmasını beklemenize gerek olmadığı anlamına geliyor.

Meditasyon Eğitimi
Meditasyon eğitimi veren kurslarda bulmak bir hayli zorlaştı. İlginin az olduğundan yakınan meditasyon hocaları Türkiye'de meditasyonun çok büyük bir kesime asla hitap edemeyeceği öngörüsünde bulundular. Bunu gelişmişlikte geri kalmak olarak niteleyen meditasyon hocaları emeklerinin karşılığını alamamaktan şikayetçi.



r Meditasyon - YouTube  Meditasyon - ekşi  Nefes Meditasyon - YouTube  meditasyon 2. gün  Yatarak meditasyon  Evde meditasyon nasıl Yapılır  Her gün meditasyon yapmak  meditasyon 3. gün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder